Het aantal rijlessen dat je nodig hebt om je rijbewijs te halen

maart 29, 2018 Uit Door admin

Als je jong bent en graag je rijbewijs wilt gaan behalen, dan moet je natuurlijk opzoek gaan naar een rijschool of ergens anders. In Nederland zijn dit gewoon zelfstandige bedrijven waarbij de instructeurs een opleiding hebben gehad. Het examen wordt afgelegd bij het CBR, het betreft een praktijkexamen en een theorie-examen. Veel jongeren die willen gaan starten met rijlessen volgen, willen weten hoeveel rijlessen ongeveer nodig zijn om te slagen. Daar willen we het vandaag eens over hebben.

Iedereen is verschillend

Alhoewel het een zeer logische vraag is, blijft het toch lastig om hier een eenduidig antwoord op te geven. Niemand is natuurlijk gelijk. Sommige mensen hebben nu eenmaal wat meer aanleg voor het autorijden dan anderen, daar is natuurlijk niets mis mee maar wel de realiteit. Als we echter een gemiddeld iemand nemen die nog nooit eerder achter het stuur gezeten heeft, dan zijn 30 rijlessen van een uur wel een beetje het gemiddelde. Sommige mensen zullen misschien wat meer nodig hebben en anderen weer wat minder, maar vandaar dus het gemiddelde rijlessen. Een spoedcursus is natuurlijk ook altijd een mogelijkheid.

autorijlessenVoordat iemand daadwerkelijk kan gaan afrijden bij het CBR, moet eerst het theorie-examen behaald worden. Dit is namelijk een vereiste om af te mogen rijden. Het examen kan worden afgenomen bij diverse locaties van het CBR, waar men meerkeuzevragen moet beantwoorden. Veel jongeren hikken hier een beetje tegenaan, omdat ze geen zin hebben om te gaan leren.

De auto besturen is natuurlijk heel spannend en leuk, maar om dan ook nog in de boeken te gaan om te leren staat veel jongeren een beetje tegen. Toch is het belangrijk om hier op tijd mee te starten, want het gebeurd soms ook dat jongeren op praktisch gebied compleet klaar zijn om af te rijden maar dat de theorie nog niet behaald is. Dat is natuurlijk enorm zonde. Daarnaast kan het leren voor de theorie je ook helpen bij de praktijk.

Ben je ook op zoek naar een rijschool? Bezoek:

Rijschool WTF
Trompstraat 19
3454 XJ Utrecht
06 21218591