Onderhoud aan auto laten uitvoeren

Onderhoud aan auto laten uitvoeren

november 13, 2019 Uit Door admin

Iedere auto bezitter krijgt er mee te maken: onderhoud aan je auto. Je ontkomt er nu eenmaal niet aan om af en toe je auto onder handen te (laten) nemen. Sommige klussen kun je misschien zelf, maar de meeste besteed je waarschijnlijk liever uit aan de garage. Welk onderhoud aan auto laat je door een garage uitvoeren? Wil je meer weten over een bepaalde auto? Bekijk het via https://www.kentekencheck.net

Ruitenwisser vervangen en andere kleine zaken

auto onderhoudDe kleine klusjes zoals je ruitenwisser vervangen en ruitenwisservloeistof bijvullen kun je prima zelf. Maar het vervangen van remblokken of de distributieriem kun je wellicht beter door een garage laten uitvoeren. En waar je vroeger om de 5000 kilometer je olie moest verversen, kun je nu wel tot 30.000 kilometer hiermee wachten. De auto’s van tegenwoordig hebben steeds minder vaak onderhoud nodig en doordat de fabrikant van de auto precies aangeeft wanneer specifieke onderdelen nagekeken of vervangen moeten worden, weet je precies waar je aan toe bent. Onderhoud bij de garage kun je dus prima combineren met de jaarlijkse apk.

Onderhoud bij een garage niet verplicht

Je bent overigens niet verplicht het onderhoud aan je auto bij een garage te laten doen. Als je zelf handig bent en het leuk vindt om aan je auto te sleutelen, dan zou je bijvoorbeeld ook zelf een aantal klussen kunnen uitvoeren. Dat scheelt je in veel gevallen wat geld, dus als je tijd en ruimte hiervoor hebt, kan het de moeite waard zijn. De APK moet wel altijd door een garage uitgevoerd worden, hier ontkom je dus niet aan.  Wel goed om te weten dat je in elk geval met een veilige auto de weg op gaat tenslotte.