Afrijden bij het CBR, machtig je rijschool 

april 28, 2020 Uit Door admin

Na verloop van tijd komt dan eindelijk het moment dat je mag gaan afrijden bij het CBR! Je hebt waarschijnlijk al een langere periode rijlessen gevolgd bij jouw rijschool. Dit zijn altijd spannende tijden voor mensen, want zeker de eerste paar rijlessen kun je natuurlijk nog niet heel erg goed rijden.  

Na een paar rijlessen begin je er over het algemeen al wat meer handigheid in te krijgen en dan begint het eigenlijk pas. Want de auto onder controle hebben is natuurlijk enorm belangrijk, maar het verkeer goed in de gaten houden is tevens zo belangrijk. De meeste mensen hebben overigens tussen de 20 – 40 rijlessen nodig voordat ze kunnen afrijden. Dat is natuurlijk nogal een behoorlijke range, maar mensen zijn natuurlijk heel erg verschillend. Sommige mensen zijn een stuk beter in autorijden dan andere mensen. De rijbewijs kosten kunnen dus flink verschillen per persoon. 

Rijschool machtigen 

Als je wilt gaan afrijden bij het CBR, is dit natuurlijk gekoppeld aan jouw naam. Je kunt op de website van het CBR inloggen met jouw DigiD code en daar jouw rijschool uitkiezen. Je kunt aan de hand van een lijst kiezen welke rijschool je wilt machtigen. Deze rijschool moet dan uiteraard wel staan ingeschreven bij het CBR, maar dat zal zeker het geval zijn. Jouw instructeur kan je ook helpen met deze aanvraag doen.  

Het is natuurlijk wel belangrijk dat je jouw DigiD code beschikbaar hebt. Deze kun je via de overheid aanvragen mocht je deze nog niet hebben. Meestal duurt het niet zo lang voordat je de code opgestuurd krijgt, in feite is het jouw toegangscode voor alles dat met de overheid te maken heeft. Wel belangrijk om te hebben natuurlijk! 

Afrijden bij het CBR 

Nadat je jouw rijschool hebt gemachtigd kan het examen bij het CBR worden ingepland. Dit is erg belangrijk, want nu mag je ook daadwerkelijk gaan afrijden. Veel leerlingen doen eerst nog een rijles voordat ze gaan afrijden. Je warmt op deze manier nog een beetje op. Je kunt vervolgens samen met jouw instructeur naar het CBR bij jou in de buurt gaan om het examen af te laten nemen. Hopelijk slaag je de eerste keer direct voor je rijbewijs, maar als dat niet het geval is moet je zeker niet bij de pakken neer gaan zitten. Gewoon blijven lessen en de volgende keer nog een keertje proberen!