Voorbereiden op bezoeken van een medisch specialist

juli 9, 2018 Uit Door admin

Als je nu direct zou moeten beschrijven wat voor gevoelens er precies door je lichaam gaan. Dat zou niet meevallen om snel de woorden te vinden om een gevoel nauwkeurig te beschrijven. Hier moet je even over nadenken voordat je de juiste beschrijving kunt vinden. Het is een probleem dat veel mensen ook ervaren wanneer zij een medisch specialist bezoeken. Op het moment dat zij moeten verwoorden wat er mis is met hen, dan hebben zij moeten om dit uit te leggen. Vaak schieten pas later de woorden je te binnen die je pijntjes en emoties beter beschrijven. Dit is exact de reden waarom je jezelf van tevoren goed moet voorbereiden op het bezoeken van een medisch specialist.

Voor bezoek klachten opschrijven

Voordat je een bezoek brengt aan een medisch specialist is het altijd slim om je klachten op te schrijven. Vaak ervaar je niet de hele dag dezelfde pijn of ander ongemak. Dit zorgt ervoor dat je misschien belangrijke details vergeet te vermelden aan de specialist. Als je van plan bent een bezoek in te plannen, houd dan de dagen in aanloop hiervan een notitieblokje en pen bij je. Op de momenten dat je een klacht ervaart dan schrijf je deze op in het notitieblokje. Later kan je deze lijst nog een keer overgaan en de klachten rangschikken op basis van wat je denkt dat het belangrijkste is om te vermelden en de dingen die je het meeste ongemak veroorzaken. Als je bijvoorbeeld bij praktijk acupunctuur van den Bogaard Rotterdam in behandeling bent, dan is het ook belangrijk om dat te vermelden.

Oefenen hoe je alles gaat verwoorden

Door de notities die je hebt gemaakt kan je voor jezelf weer het gevoel van ongemak terughalen in je herinnering. Het zijn echter misschien niet de juiste woorden om de klachten aan een medisch specialist te beschrijven. Het is daarom aan te raden om voor je bezoek te oefenen hoe je alles gaat verwoorden. Je hebt inmiddels al een rangschikking gemaakt in welke volgorde je de klachten wilt beschrijven. Door goed voorbereid op een afspraak te komen met een medisch specialist kan de man of vrouw makkelijker vaststellen waar je mogelijk last van kunt hebben en welke volgende stappen genomen moeten worden.

Bekijk ook:

praktijk acupunctuur van den Bogaard
Burgemeester F.H. van Kempensingel 10
3055 BJ Rotterdam